Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Årets sista prov..

NyheterPosted by kopparhult Sun, November 12, 2017 18:12:12

..var det för vår del idag. Planen och drömmen var såklart att avsluta säsongen med flaggan i topp...men nu blev det inte riktigt så. Vi åkte istället hem med varsin nolla.
En magiskt vacker novembermorgon.

Lyra gjorde ett fint jobb men tog för hårt i fasanhönan hon apporterade. Hoppsan! Mer gick segrarklass parsläpp och sökte starkt och stort och jag hade fullt sjå att hålla i honom med pipan. Stötte fint och var helt stadig och apprterade bra MEN han klarade inte att sitta på rumpan när parkamraten skickades på en apport utan kröp mot mig. Och då åker man ut. Det hjälper inte med tusen bortförklaringar eller ursäkter, vi var inte bättre än så här idag.
Thats life!
Frostbiten och sammanbiten innan start.

Det är tvära kast mellan succe och bottennapp på spanielproven men det fruktansvärt roligt och lärorikt och vi åkte hem med nya erfarenheter och lärdomar Fast det är väl alltid roligare när det går bra såklart. Nu får vi analysera och fundera och träna lite till så kommer vi igen nästa år.
Provdagen var i övrigt fantastiskt fin med kallgrader och morgondimma som sedan lättade och släppte fram solen. Vi fick uppleva ett väderfenomen jag aldrig sett förut också, en dimmbåge. Som vanligt på spanielproven vi hittills har besökt så var humöret på topp, stämningen trevlig och avslappnad och alla var kvar tills provdagen var slut vilket gör att gemenskapen blir lite extra. Och så är det ju alltid kul att det är gott om folk kvar till prisutdelningen. Idag var det bara 2 av 15 hundar som höll hela vägen och gick till pris, ändå var i stort sett alla deltagare sina nollor till trots kvar och gratulerade. Det är sällan det händer på retrieverproven nu för tiden tycker jag.
Efter ett par timmar klarnade det upp och solen sken från klarblå novemberhimmel.

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post949