Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Några timmar till är det vackert...

NyheterPosted by kopparhult Wed, November 22, 2017 08:15:52

..snön singlar sakta ner över vinterlandskapet när jag tittar ut genom köksfönstret. De ljusrosa mårbackaperlargonerna räcker nästan hela köksfönstren och skapar en fin kontrast mot vintern utanför och vintervädret ger nästan julstämning och jag anar spåren av små tomtenissar i snön. I verkligheten är det nog mer sannolikt att det är spår av några av vårat slotts inneboende små grå möss men jag föredrar att tänka på spåren som tomtenissespår. Om ett par timmar ska det börja regna och bli många plusgrader, de små spåren och det vackra rena vita kommer att försvinna igen och ersättas av lera. Mycket lera.

Häromdagen kom det ut på hemsidan och facebook om sommarcampen vi kommer att hålla tillsammans med Aase, Trond och Leif och Inga-Lena. Vilket gensvar vi fick! Alla grupperna är redan fulltecknade men det går fint att sätta sig på väntelista. Eventuellt blir det någon mer instruktör som kommer med och då kan vi ge plats för fler deltagare. Även vårens kurser här hemma börjar fyllas på vilket så klart känns jättekul. Även här går det bra att sätta sig på väntelista om kursen man tänkt sig redan är fulltecknad.

Många vi känner har valpar eller unghundar eller väntar valp den närmaste tiden. Valp och unghundstiden kan vara lite jobbig men så fantastiskt rolig och utvecklande. Som alltid så är det bra att skynda långsamt med valpar och unghundar och inte frestas att köra på för fort. Jag läste en artikel av någon engelsk tränare för en tid sedan och de här raderna tycker jag är bra att tänka lite extra på. Ett visst mått av ordning och reda är inte fel, väl anpassat till varje individ.
" Too much freedom at a young age can lead to a head-strong gundog. The more a dog gets, the more it wants. The more it wants, the harder it is to control."  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post953