Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det finns fler som går all in...

NyheterPosted by kopparhult Sat, December 09, 2017 20:39:46

.. i dubbel bemärkelse. Som mössen som allihop tycks bestämt sig för att det är dags att flytta in för vintern. I Thomas hobbyrum denna gången. Deras försök till inflyttning är lika lite uppskattat som alla den andra gångerna och fällorna har åter igen laddats för att få stopp på de nya hyresgästerna. En och annan av dem gör också det vanliga försöket att ta vägen genom diskbänksskåpet och plocka med sig lite mat ur komposthinken. Det gick inte så bra denna gången heller. När jag öppnade skåpsluckan idag satt det en liten mus med mörka pepparkornsögon och tittade bedjande rakt på mig. Han hade satt fast svansen i en av fällorna och som alla andra gånger det skett drabbades jag av lätt hjärtklappning och tårar i ögonen bara av hans blick och tanken på vad som måste göras. Är det alla söta disneyfilmer jag sett som liten som gjort mig extremt blödig när det gäller små djur med pepparkornsögon? Vilken tur för mig att Thomas var hemma. Fast mindre tur för den lilla musen då, men jag är inte säker på att han varken överlevt eller uppskattat livet med amputerad svans. Nu har jag satt en levandefälla i Thomas hobbyrum och lovat att jag ska gå långt bort i skogen innan jag släpper ut fångsten. Vi får se hur det går.
En höstdag med slottet i bakgrunden.

Angående fyrkantsövningen och teckenträningen så går det framåt. Så till det milda grad att Bäst äntligen förstår den enklaste basicövningen och går på sidotecken dit jag pekar utan att fundera så mycket. Halleluja, och hur svårt kan det rimligen vara??
När jag tänker närmare på det så är det ett bra tag sedan vi gjorde en sådan här ren basicövning sist och kanske han faktiskt inte tror att det kunde vara så enkelt utan att jag hade klurat ut något annat lurigt åt honom än ett enkelt högerslag till en punkt han vet om. Vi har nog en liten förtroendekris här som behöver redas ut och som tur är kändes det redan idag som att vi är på god väg mot lösningen på den krisen.
Smarta Ever gick som tåget och lite till i övningen eftersom hon läste mina tankar väl fort och tycket att det var onödigt att stanna på signalen i hörnet för att få sidotecken och gå till nästa hörn när man kan ta den 90 gradiga vinkeln i farten och gå direkt till nästa hörn utan stopp och sidotecken. Pust. Det är ju i och för sig också en lösning på uppgiften men inte riktigt så som jag tänkt så det blev till att göra om och gör rätt. Och de gjorde hon, eller vi tillsammans rättare sagt.
Efter de femtio planerade träningspassen i fyrkanten i vinter är jag övertygad om att bägge hundarna inklusive jag kommer att bli väldigt bra på det här. Tålamod....
Fina tränings och jaktkompisar.

På eftermiddagen idag hade vi för ovanlighets skull ett rent grabbgäng här på träning. Inte ovanligt med ett träningsgäng men ovanligt med ett rent grabbgäng. En trevlig träningsdag med duktiga hundar och förare. En medhavd supergod soppa blev en utsökt sen lunch och det fanns, som det alltid gör, mycket att pratat om när man träffar likasinnade. Tack för en fin eftermiddag.
Taktiksnack..eller så pratar de om något helt annat.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post959