Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Let it snow, let i snow, let it snow...

NyheterPosted by kopparhult Sun, December 17, 2017 20:51:30

Vilken vacker tredje adventssöndag! Vitt, rent och vackert med sol och gnistrande snö och kallt. En sådan där riktigt fin vinterdag som vi har alltför sällan här i västsverige. Kanske lite i kallaste laget för förmiddagens träningsgrupp men vi slapp i alla fall lera.
"Valpar" på fortsättningskurs i vinterväder

Det har varit en bra helg. Mer och Lyra har fått rolig och nyttig träning med bössa och överraskningsmarkeringar. Bäst och Ever har fortsatt jobba på långa linjer, många gånger till samma ställe. Dummisarna har stått givakt i grupper i snön likt en invasion av hattifnattar i mumindalen och hundarna har sprungit långt, snabbt, och rakt och utan att fundera mer på än att göra just det. Och jag är nöjd. Lakrits och Larsson har tränat med sin helglediga husse. Lilla Vi behärskar nu hundluckan helt och fullt och springer som en jojjo ut och in. Några privatträningar och ett par kurstillfällen har det blivit och så har vi spenderat vår del av våra pengar och vår tid och gynnat den smått hysteriska julhandeln. Vilket faktiskt gick förvånansvärt lugnt och bra till.
Vi har ätit julbord med! Ett julbord helt i min smak. Ett laxjulbord. Massor av härligt goda julrätter gjorda av lax istället för kött. Precis som på andra julbord så fanns det hur många rätter som helst och jag blev alldeles för mätt för fort. Men gott var det.
Ikväll har vi haft lite julstuga här hemma och slagit in alla julklappar vi fixat under helgen så nu är de redo att läggas undre granen när den kommer på plats. Hundarna hängde i puben under tiden och övervakade julklappsinslagningen och blev vittne till när jag fick en smärre chock när jag insåg att jag betalat 175 kr för en, i och för sig lyxig, choklad jag köpt i tron om att den kostade en tredje del av priset. Smått irriterad letade jag snabbt upp kvittot för att kunna visa för butiken att de minsann slagit in fel och lurat mig på en hel del pengar samtidigt som det grämde mig att det skulle kosta mig lika mycket i bensinpengar för att åka tillbaka och rätta till felet i butiken som jag skulle få tillbaka för chokladen. För säkerhets skull letade jag upp varan och butiken på nätet med för att verkligen ha koll. Där fick jag ge mig. Priset stämde! Den galet dyra chokladen kostade verkligen 175 kr. Och det lär ju knappast vara öppetköp på choklad...Nu är den dyraste chokladen jag någonsin köpt inslagen och klar och jag får hoppas att mottagaren av julklappen uppskattar den och att den är så god som priset antyder.
Julstuga med pubhäng


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post964