Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Julångest eller en fridfull jul?

NyheterPosted by kopparhult Sat, December 23, 2017 17:19:51

Jag önskar alla det sistnämnda och hoppas att ingen behöver känna av det förstnämnda. Fast jag förmodar att det är oundvikligt för några med den där julångesten då man har för mycket att göra och höga krav.
Här i vårt slott har julstämningen infunnit sig nu och julfriden börjar rulla in med hjälo av Tina Dico i högtalarna. Inga julsånger direkt men en stämning som försätter mig i rätt "mood". Hundarna ligger mätta och välmotionerade och tar igen sig och den tredje omgången julköttbullar står i ugnen eftersom vi redan ätit upp de två första. Tomtarna har plockats fram ur garderoberna och står efter en del översyn och sanering på plats vid julgranen. De inneboende små grå har gjort sitt bästa för att ödelägga tomtepatrullen men har som tur var inte lyckats hela vägen. En säck med paket gjorda av frigolit som en tomte hade på ryggen saknas och är istället förmodligen bomaterial till några söta musungar med pepparkornsögon i någon av slottets väggar. Inte särskilt kul men nu är väl kärleken just julens budskap och innebörd så vi låter det passera. Denna gången.
Just det där med julfirandet och julens egentliga budskap tycks suddas bort mer och mer. Det är lite dumt tycker jag. Troende eller inte så måste man ändå konstatera att Jesus födelse 2017 år sedan var något alldeles extra som påverkat många och mycket. Och Jesus tycks ha varit en mycket god, generös och snäll människa. Sådana borde lyftas fram och uppmärksammas för det har inte varit så många människor genom historien som haft den inställningen. Däremot kryllar det av människor med maktbegär, diktatorer och idioter i historien som vi ständigt påminns om och jag funderar på varför elaka människor får ta så mycket plats? Fast nu är det jul och kärlekens budskap ska lysa så jag låter de funderingarna vila ett tag.


"Må strålarna från julen
upplysa varje själ
Och göra så att alla
blott vill varandra väl"

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post967