Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Sometimes you win, sometimes you learn

NyheterPosted by kopparhult Tue, January 02, 2018 20:54:01

Det nya året har rullat igång och en oskriven almanacka har börjat fyllas. Och det är kanske på sin plats med en liten reflektion över året som gått. Ett år som för vår del varit allra mest positivt. Både vi själva och hundarna har fått vara friska och skadefria vilket såklart känns väldigt bra.
Vi har jobbat vidare med hundföretagande, kurser, privatträningar och butiken med muggar och hundtäcken. Till det har vi byggt staket, fasan och kaninhägn och en del annat för att utveckla verksamheten. Några större renoveringar av själva slottet har det inte blivit, inte några mindre heller faktiskt så det får vi kompensera lite under det nya året. Vi har tränat våra hundar och vi har haft förmånen att få delta på trevliga träningar arrangerade av minst lika trevliga och mycket duktiga hundförare. Vi har tränat för och med Oliver vid flera tillfälle och fått ta del av tips och råd. Vi har haft träff för Lakritsungar tillsammans med Lakrits uppfödare Lena och många deltagare. Vi har fått gå på både and och fasanjakter i både Sverige och Danmark med våra hundar. Vi har startat på prov med fina resultat. Vi har startat på prov med dåligt resultat där vi lärde oss något. Vi har fått glädjas åt valpköpares framgångar. Vi har fått vara med och fira två bröllop bland hundvänner. Vi har blivit med golden igen. En ny labrador och en liten kanin har flyttat in i flocken och mycket mer. Men 2017s största grej i hundsammanhang är ohotat Poker och Wilmas jaktprovschampionat tätt följda av Lakrits och Thomas championat. Wilma och Kopparhult Pokers resa under året har varit fantastisk och det har varit så roligt och fruktansvärt nervöst att följa dem. Tre raka 1a pris i elitklass på b-prov, 2a vinnare med ck i Danmark, Klubbmästare i Ekl goldenklubben, vinnare både i lag och individuellt på nordiska för golden och praktiskt jaktprov har de hunnit med under året. Svårslaget och så otroligt bra gjort av det unga ekipaget.
Wilma & SEJ(j)CH Kopparhults Poker ck i Danmark.

SEJ(j) CH Searover Twinkle Liquorice
Thomas och Lakrits ligger inte så långt efter med tre raka 1or i ekl på b-prov och godkänt praktiskt prov.

Röde & Lena 1a ökl.
Lena och Kopparhult Röde har fixat sin andra 1a i ökl på b-prov och tagit klivet upp i elit.Och lilla Lyra och Thomas placerades som 2a på unghundsdebyt för spaniel efter en run-off med två springer spaniels och Svart tog ett fint 1a pris på sin första b-provsstart.
Reedsweepers Lyra 2a på unghundsdebyt

Flera av våra andra valpköpare har varit ute och presterat i andra sammanhang och de som inte tävlat har tränat, aktiverat och älskat sina hundar. Så som man vill att det ska vara.
Vi har inte haft någon egen kull i år,heller, men året inleddes med att Lakrits blev pappa till ett par fina kullar och avslutade med att Bäst också blev pappa till två kullar. Vi kommer att få fullt upp med att följa alla valparna under det nya året.

Såklart har 2017 haft sin beskärda del av tråkigheter med men det roliga och friska har övervägt med råge. Vi lever vår dröm, gör sådant vi trivs med och ser med tillförsikt fram emot ett nytt spännande år. Så välkommen 2018, vi är redo!


  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post970