Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det är samma sak varje år..

NyheterPosted by kopparhult Thu, January 11, 2018 21:10:34

..vid den här tiden. Det är dags för bokslut. I alla fall om man har ett företag. Så nu sitter jag här igen med papper upp över öronen och pärmar till höger och vänster. Hela det stora matsalsbordet med extra iläggsskiva är fullt av pappershögar och jag sorterar och sorterar, räknar och sorterar igen. Imorgon kommer min revisorssyster och ser till att allt har gått rätt till i sorteringen innan hon tar tag i själva bokslutet. Så det gäller att jag är förberedd och klar då. Av någon märklig anledning blir det samma sak inför varje bokslut. Det blir rörigt. Jätterörigt. Trots att jag tänker varje nytt år i Januari att detta året ska jag minsann jobba förebyggande och hålla ordning på sorteringen och papper löpande under hela året så jag slipper röran. Men i det här fallet är jag möjligen obildbar för hur goda föresatser jag än har så sitter jag där i pappersröran i sista minuten. Förmodligen jobbar jag bäst under press och behöver ha kniven lite mot strupen för att få det gjort. Och jag tycker faktiskt det är lite roligt och spännande bland alla pappershögarna.
Nu tror jag att det är tillräcklig ordning i de flesta pärmarna och det har faktiskt gått över förväntan med sorteringen hittills. Bara ett litet utbrott blev det när jag skulle fylla en av de nya pärmarna med den stora sorterade pappershögen som skulle in där och hålhelvetena i papprena inte satt på samma ställe så jag tvingades ta papprena mer eller mindre ett och ett. Där gick det nära en timme bara för attfå in alla papper i pärmen. Tålamodsprövande och tidsslöseri! Inte kan jag skylla på någon annan heller eftersom det är jag själv som hålslagit alla papper. Jag får nog överväga om jag inte ska köpa färdighålat papper nästa gång så alla hål är på samma ställe, fast risken då är väl att texten hamnar både upp och ner och bak och fram om jag lägger i papprena fel i skrivaren.


Jag tror inte hundarna tycker att bokslutstiden är så där väldigt rolig, de blir lite, men bara lite, åsidosatta innan bokslutet är klart och deras träning blir lite eftersatt. Men de är som vanligt glada och tålmodiga och anpassar sig utan att klaga. I år har de dessutom lite annat att tänka på då vi är mitt i en löpperiod igen. Så man kan nog säga att både dom och jag är något splittrade och har tankarna lite på annat håll så förmodligen är det rent av bra med en mindre träningspaus.
  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post975