Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

En bit in i Januari...

NyheterPosted by kopparhult Wed, January 17, 2018 20:56:13

..och vädret har fortfarande lika svårt att bestämma sig även om vi för tillfället i alla fall har något som liknar vinterväder. Ett ganska lagom vinterväder faktiskt enligt mig. Lite lätt fruset i marken och bara lite pudersnö som inte stör hundträningen nämnvärt. Det är bra för januari kan annars vara en sådan där månad på året när jag kan bli lite rastlös, jag har massa energi och ideer har jag så många så det nästan blir kollision på hjärnkontoret. Men jag kan inte göra så mycket av dem än eftersom det är just vinter, kallt och fortfarande ganska mörkt. Det mesta ligger fortfarande i vinteride och jag går omkring och väntar och längtar lite efter att få komma igång. Fast lite kan man ju alltid tjuvstarta såklart, och planera för det som komma skall. Ett "miniväxthus" med tre boxar har såtts med ärtor, spenat och olika plocksalladsblad och placerats i fönstret och det har redan börjat gro minsann. Snart skördar vi färska goda ärtskott att ha i sallad och mat. Hoppas jag.
En härlig morgonpromenad.

En alldeles galet glad cocker.

En förmodligen lika glad men något mer balanserad cocker...

En som inte ligger i vinteride är lilla Vi. Ligga still och ta det lugnt är inget för henne just nu. Det är mera av fullt ös medvetslös tycker jag. Hon studsar och studsar och härjar med de andra hundarna när hon får chansen och då särskilt med Bäst, eftersom han aldrig säger nej. Eller det kanske han gör fast inte så tydligt så att hon tar nejet som ett nej i alla fall. Och Bäst är väl inte direkt den som bangar för lite lek och aktivitet så när de två får vara tillsammans så kan det gå ganska vilt till. De låter också, som två rytande lejon och Bäst kör "muzzlebiting" på lilla Vi och lilla Vi kontrar med ett struptag när Bäst ligger på rygg. Kul har dom. Tills jag kommer och förstör det roliga och säger att det räcker för stunden. Stunden som inte ens hann börja tycker lilla Vi och studsar glatt på frambenen bredvid mig med öronen vridna åt alla håll. Hon ser lite galen och sådär "byrackesöt" ut för tillfället lilla Vi i sina långa ben och tokiga öron och jag tänker att hon en vacker dag kommer att bli stor och lika vacker som sin storebror som jag såg på bild idag. Och blir det inte så så är hon alldeles utmärkt som byracka också.
Häromdagen var hon med grabbarna en stund i hagen och de härjade nog ganska bra för när jag släppte in dem såg jag förfärat att båda de gula grabbarna var blodiga i ansikten och runt strupen. Jag undrade såklart vad i hela världen som hade hänt men förklaringen kom som tur var ganska fort. Den kom när jag tog med lilla Vi in i köket och öppnade hennes mun där det bara var en blodig liten krater kvar där en huggtand nyss hade suttit.
Jag älskar små söta tecknade figurer och när jag såg den här bilden på de två hundarna log jag med hela ansiktet. Precis så här ser det ut när lilla Vi leker med Bäst! Hon styr och ställer och han får vackert finna sig i leken. Bilden påminner en del om när jag var liten och lekte med min mycket tålmodiga morfar med, han fick stå ut med mycket. Underbart!  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post979