Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Avledande manöver..

NyheterPosted by kopparhult Mon, January 22, 2018 20:05:25

..fredagkväll och bokslut del två närmar sig med snabba steg. Och jag kommer plötsligt på mig själv med att göra ungefär allt annat än det jag borde göra med det kvarstående pappersarbete. Som att det skulle hjälpa mig att komma undan. Revisorn är på ingång trots att det fredagkväll och allt och jag hittar ständigt avledande manövrar för att ta mig förbi den oundvikliga pappershögen. Det är ganska dåligt gjort av mig faktiskt, om inte annat av respekt för revisorn som faktiskt lägger sin fredagskväll på att åka hit och ge sig in i mina pappershögar och hundratals verifikationer. Det får bli ändring, jag får mobilisera alla krafter jag har och styra in dem mot en och samma riktning, mot pappershögarna.

En av hundarna på ett av de senaste träningstillfällena var också bra på avledande manövrar då den siktat in sig på en särskild apport. Efter att lydigt ha lyssnat på förarens stoppsignal och sedan lydigt tagit det högerut tecken föraren visade så gjorde hunden efter några meter en snabb avledande manöver och stack direkt till vänster istället mot apporten den föredrog. Och fort gick det. En avledande manöver av hög klass. Men matte var nästan lika snabb och lyckades få hejd på hunden och styra in den på rätt apport igen.
Ibland vill hund och förare helt enkelt olika och har olika åsikter om hur uppdragen ska lösas. Envisats vinner på ett ungefär. Och vem har sagt att det ska vara enkelt?
Jag brukar ju säga att "det blir inte fel, det blir bara annorlunda" och det står jag för, fast ibland undrar jag om det inte blir både fel och annorlunda...

  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post981