Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vinter..

NyheterPosted by kopparhult Mon, February 05, 2018 18:55:50

..på riktigt denna gången. Sådär bitande kallt med rejält skoknarr under sulorna och kramp i tassarna för några av hundarna vid morgonens tidiga rastning. Minus femton och en halv grad visade termometern. Så morgonpromenaderna fick skjutas upp några timmar i väntan på köldlindring och sol. Medan jag väntade passade jag på att städa. Det var både välbehövligt och efterlängtat och luktade så rent och gott när det var klart. I hallen plockade jag undan de två par leioga regnbyxorna som hängt innanför dörren sedan förra veckans myckna regnande och lerinvasion. I köket funderade jag en stund över de fortsatt mycket fina röda julstjärnorna som står i fönstret. Det är märkligt hur djupt rött kan vara så rätt i december och kännas så fel i februari. Fast i år har jag inte så ont av det, kanske är det snön som hjälper till med det. Röda blommor mot vit snö är vackert och passande. De fick stå kvar. Det är många tvära kast, både i livet och i vädret.
Vinter på Kopparhult och lilla Jönsgården.

Vi har haft en riktigt fin, om än kylslagen, helg med. Vi har tränat hundar tillsammans med goda vänner, ätit gott och pratat mycket och trivts i största allmänhet. Så har vi haft avslutning för "valparnas" fortsättningskurs. Ett härligt gäng! Sedan avslutades helgen med kalas för barnbarnet Lykka som fyllde tre år. Treåringar kan vara något alldeles otroligt söta och festliga. Särskilt roligt var det att höra Lykka förklara vad pappa hade sagt kunde hända om hon inte hjälpte till med att städa sitt rum. Härligt!
Påpälsad träning med sikte mot nybörjarklass.

Idag var det måndag och vardag igen. Vanlig sketen, underbar vardag. Dessutom en alldeles otroligt vacker vinterdag med värmande sol. Det var träning idag med och ett glatt gäng njöt tillsammans med hundar och mig i solskenet. Det sista av dagsljuset använde jag till att träna positioner i fotgåendet med Ever. Jag vill få henne trygg, snabb och bekväm där och fick några små tips i helgen att jobba med. Dessvärre hann vi inte så långt idag för ett lurvigt guldfärgat yrväder som tagit sig ut ur hundträdgården kom rusande och skulle vara med. Hon var i vägen precis överallt, studsade bakom, framför och ovanpå Ever. Så vi fick nöja oss där och gå hem med rymlingen.
  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post989