Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

När man får oväntat besök...

NyheterPosted by kopparhult Thu, February 08, 2018 18:00:42

..det var inte riktigt läge att bjuda på Gevalia när det försiktigt knackade utanför köksdörren. När jag kikade ut genom köksfönstret stod det ett rådjur på trappan utanför och åt som bäst upp det sista av hortensian som är kvarglömd i en kruka. Det hade förmodligen passat med några skivor knäckebröd eller liknande men gästen var för blyg för att stanna när jag gläntade på dörren.
Oväntat besök

Det är lite spännande med snön. Kanske inte just för rådjuren som har svårt att finna mat men får oss med välfyllda kylskåp känns inte det bekymret så aktuellt. Vi kan mer ha roligt med snön. Man kan se intressant spår och förstå vilka som rör sig runt husknuten och ute på fälten. Det kom några få centimeter nysnö igår och inatt så det blev en utmärkt spårsnö. En katt hade vart på verandan i natt kunde jag se, små möss hade sprungit i skytteltrafik mellan fågelbordet och husväggen och på morgonpromenaden passerade vi över spår av ett större vildsvin. Med tanke på när snön kom så kan han inte gått det så där värst långt tid innan oss. Det var för övrigt grisspår på många fler ställen, och harspår. Förutom alla hjort och rådjursspår. Lite intressant är det för djuren rör sig säkert lika mycket i markerna när det inte är snö, bara att vi inte är medvetna om det. Ibland är det skönt att inte vara medveten om det. Det kan jag känna efter att ha sätt alla grisspår runt omkring nu. Faktiskt skönt att inte veta att de är så många och så nära. Men nu vet jag. Så då får jag rätta mig efter det.
Ever och apporterna med slottet i bakgrunden

Snön är väldigt användbar till att ställa apporter i med. Det har jag gjort idag. Placerat ut ett helt område tillsammans med Ever. Nio stycken dummy som stod givakt i snön. Sedan gick vi runt och skickade från olika håll och vinklar. Långa håll. Fast först började vi med ett kontrollerat skick på nära håll så jag fick chans att se till att Ever inte valde apport. Hon har haft en tendens till det. Att putta i kull någon eller några av de stående apporterna och kanske ta den tredje eller så. Så vill vi inte ha det så det har fått bli några övningar inom "intevälja" området. Idag räckte det med en påminnelse vid första linjen så var det okej sedan. Nöjd med mig själv att jag pedagogiskt nog repeterade den övningen på nära håll innan vi tog ut avstånden. Jag fick tillfälle till ett par stopp och dirigeringstecken på långt håll med. Vilket hon gjorde riktigt bra!
Fullblodslabradorer på träning

När vi var klara satte vi ut alla apporterna igen och gick hem och hämtade Lakrits och Bäst. Så fick de turas om att skickas mot området från långa avstånd. Dolda skick blev det för deras del men när de kommit en bit på så såg de apporterna och linjerna blev raka och fina trots avstånd och vind. Skitkul tyckte både lakrits och bäst som sprang som två fullblodslabradorer med full kraft i snön.
För cockrarna blev det inte så mycket tränat i dag. Kramsnö och cockrar är ingen jättebra kombo. De ser ut som små snögubbar inbakade i små snöbollar efter ett tag och får läggas in på upptining. Bruna Mer är smart, han lägger sig bredvid Larsson eftersom Larsson putsar och fixar, så får han hjälp av snälle Larsson att bli av med snöklumparna lite snabbare. Det är bra med en vårdare och det har Mer räknat ut.
Lilla Vi och Lyra i snön  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post990