Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vintern behåller sitt grepp..

NyheterPosted by kopparhult Mon, February 19, 2018 20:24:09

..och idag har det snöat precis hela dagen. Så pass mycket att dagens första tillfälle på öppenklasskursen fick ställas in. Trist men inte mycket att göra annat än att invänta bättre väder och framförallt bättre väglag.
Dagens första promenad. I snö.

Istället fick det bli en del inomhusarbete och glasmålning. Och så promenader i snöyran då. Precis som alltid annars var hundarna glada och pigga stördes inte av snöfallet. Tvärtom, de gillade det verkligen och sprang, lekte och rullade sig i snön och gjorde allt sådant där som lediga, lyckliga hundar gör. Till och med åldermannen Larsson drabbas av leklust, en enorm leklust, och den kom väl till pass tillsammans med unghunden Vi som inte var sen att hänga med. Bästa lekfarbrorn!
Kanske får Larsson träffa den här godingen och leka någon gång när han vuxit till sig något. Valpen alltså. Den söta valpen är Bästs son Boris.Dagens tredje promenad. Vi har alla lite olika fokus i livet..och vid fotografering...

Även om det snöade för fullt idag så är inte våren så långt bort nu. De senaste dagarna har jag vid flera tillfällen och på flera ställen sett grävlingsspår i snön. Så det börjar röra på sig. Idag var det en stor häger i krondiket också. Jag hoppas det inte går för den som för hägern förra vårvintern som vi efter några dagar fann död inunder en gran.
Vi har en fin flock stjärtmesar här med som tillsammans med flera andra fina småfåglar hungrigt äter på talgbollarna utanför köksfönstret. Det är en faslig åtgång på talgbollar nu. Inte bara för alla söta småfåglar utan också för att en hjort eller möjligen ett rådjur också har hittat matplatsen och talgbollarna. Varannan morgon ungefär är det helt rent på stolpen där bollarna hänger. Nät och allt är borta. Vi får tänka ut en ändring där för småfåglarna behöver sina talgbollar och det är troligen inte särskilt hälsosamt för den som äter upp talgbollarna med nät och allt.

Fasanerna har inte synts till här på ett bra tag men plötsligt dök en fasantupp upp borta i ekdungen och några spår av fasanfötter har vi sett i snön. Så de kanske är här och smyger runt i buskarna. En liten grupp av rapphönsen är kvar och kommer till foderplatsen och äter nu när det är snö. Har vi tur så klarar de sig och etablerar sig ordentligt. Har vi ändå mer tur så är några av dem hönor och någon en tupp och det blir rapphönskycklingar till våren. Vi skulle bli så glada då men jag är samtidigt rädd att det finns många fler som blir väldigt glada om det dyker upp små rapphönskycklingar. Räven, höken och jaktkatten kommer nog att konkurrera med oss om de små kycklingarnas liv. Men den dagen den sorgen, vi är ju inte riktigt där än.
Det är fint att bo i en svensk safaripark men lite svårt att skydda sig mot alla hjortars och vildsvins framfart. Och mot rovdjuren när man hoppas på småkycklingar. Jag undrar hur vi ska klara årets grönsaksodling också? Kanske behövs det viltstängsel runt hela odlingen. Eller eltrådar. Alternativt så får vi skaffa en riktigt stort växthus och odla allt inomhus. Med dörrarna stängda.  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post998