Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Nu börjar vi både vänja oss..

NyheterPosted by kopparhult Wed, February 21, 2018 20:51:28

..och tröttna en smula på vintern. Även om det är väldigt vitt, rent och vackert. Den är lite i vägen för kurser och träningar och några kurstillfällen kommer att behöva ställas in eller skjutas upp. Det är väl sådant man bör räkna med på vintern men de senaste åren har vi vant oss till med mildväder och barmark nästan hela tiden. Vi har blivit lite bortskämda med bra träningsväder och många möjligheter helt enkelt.

Idag hade vi tema minnesmarkeringar. I djup snö. Det gick allt det med även om de tänkta övningarna fick anpassas en del efter snöförhållandena. Och det blev bra motion för både två och fyrbenta och det får väl ändå ses som ett plus?
Nu följer jag väderleksrapporterna med stor intresse och lusläser varje uppdatering. Kallt och vinter utlovas. Vi får se hur det blir med de två kommande helgernas b-provsträning, den är jag mest bekymrad över i dagsläget. Det blir inte mycket till sökarbete med kallviltet liggande uppe på snön. Och markerade kråkor som landar med vingarna utbredda på snön är väl inte direkt någon utmaning för varken hundarnas markeringsförmåga, koncentration eller nosarbete. Jag får fundera på detta över natten tror jag bestämt. Sova på saken och se om smhi ändrat prognosen när jag går upp imorgon.

Jag längtar lite efter våren nu, som många andra misstänker jag. Men jag försöker att bara längta lite så jag inte missar dagarna som pågår. Idag fann jag en hemsida med massa roliga sättpotatis och grönsaksfröer och annat kul, då längtade jag lite mer, och häromdagen surfade jag runt bland italienska evighetstomater. Jag är sugen på att odla. På att anlägga värsta grönsakslandet med pallkragar, frilandsodlingar och ett stort växthus fyllt med tomater och gurkor. Som vanligt är det en hel del annat jag längtar efter med, som att kunna träna hundarna under långa ljusa kvällar, att vårens kurser ska dra igång ordentligt, att gå kurs själv, att ha en valpkull här hemma igen och att jobba vidare med tillverkningen av hundtäcken, muggar och andra produkter som ligger och väntar. Så jag tvingar mig själv att inse att dygnet fortfarande bara har 24 timmar och att jag måste prioritera. Igen. Men ett gäng potatis och några evighetstomater i köksfönstret borde jag väl ändå hinna med? Och en pallkrage med örtkryddor och en med lök. Och...  • Comments(0)//kopparhult1.kopparhult.se/#post999