Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Havet på vintern..

NyheterPosted by kopparhult Sat, March 03, 2018 20:14:56

..är nästan ännu bättre än havet på sommaren. Om inte annat så är det inte lika mycket trängsel på vintern.
Vi tog en sväng till dit idag, till havet, och en promenad på "maltes stig" som vi sedan länge blivit tipsade om. En fin promenadstig längs havskanten som sköts och underhålls av en ideell intresseförening. En ambitiös sådan dessutom för även om det som nu var mitt i vintern så var det fint i ordning. Utedass, grillplatser och bänkar och bord utplacerade längs sträckan där man kan stanna för fika och lite vila. En utsiktsplats fanns det också. Det blev en nyttig promenad och miljöträning för våra "skogsmullehundar". Bara en sådan sak som att gå fint i 5 km till exempel. Lilla Vi, Lyra och Ever fick åka med på utflykten, och maskoten Mer för han är ju på något vis alltid med. Lilla Vi var fascinerad, av att gå i koppel, av havet, av trafiken sista sträckan och av att möta människor, så hon var nog rätt nöjd över att få vila i bilen med de andra medan vi fixade lite inköp till "bobilen" efter Maltes stig.
Jag hamnade i en butik fylld med blommor och växter med medan T botaniserade bland elprylar. Det slutade ungefär som det brukar för min del, nästan hela veckopengen gick åt men istället har jag nu en korg fylld med vårblommor i köket, en ny pelargon, en kraftfull timjan och lite till. När våren dröjer ute så känns det bra att njuta av den lite inomhus. Fast jag är fortfarande lite i konflikt med julstjärnorna dessvärre. De är fortfarande oförskämt fina och pryder köksfönstret med sin djupt röda färg. För min del vill jag mest ha rosa, ljusgult och vitt just nu
Kargt, kallt och vackert.

Ute på ön ligger en övergiven lada. Den passar så fint in i den karga miljön. Jag undrar när den hade sin storhetstid och om ön fortfarande betas av djur på sommaren. Vi får åka tillbaka till sommaren och se hur det ser ut.
Här är vi uppe på en av höjderna och spanar ner över den istäckta viken och långfärdsskridskoåkarna som glider fram över isen. Det ser härligt ut!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.