Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Alla andra dagar..

NyheterPosted by kopparhult Thu, April 05, 2018 20:22:19

Jag sjunker ner i clubfåtöljen vid datorn med en kopp te. Trötta ben och en lite sliten kropp ska få vila och varva ner efter en hel dag utomhus. En uppskattad stund på dagen. Från hundrummet hörs en del märkliga ljud som gör att jag tvingas ta mig ur den sköna vilan och fåtöljen för att se vad som står på. Det visade sig bara vara Mer som hysteriskt slänger sig runt i en platsbalja i sin badrock. Han har ett rätt märkligt sätt att torka sig efter träningspass ute i regn. Jag har väl hunnit glömma av hur han brukar göra eftersom det var längesedan vi var ute i regn och kom in genomblöta. Efter en stunds kastande i baljan, möblerande och rivande på golvets plastmatta tycks han vara nöjd och sjunker ner i filtarna i baljan som nu står mitt på golvet. Ett lite annorlunda sätt att göra det bekvämt för sig. En väldigt snygg lugg med mittbena fick han till under torkandet med. Han behöver tydligt en frisering.

Här nedanför följer ett gäng vardagsbilder från morgonens rastningsrunda på leriga fält. Det blir inte mer glamouröst än så för närvarande. Långt bort från de fina, proffsiga fotona som visas i jaktklädstillverkarnas tjusiga kataloger. De där kataloger med riktigt snygga jaktkläder på snygga modeller ned smala midjor, solglasögon och en bössa lite käckt vilande över axeln medan en snygg jakthund exemplariskt sitter nyfönad vid sidan. Långt bort från verklighetens leriga regnbyxor och hundar med akut duschbehov. Men snyggt och lockande är det. Och jag går på det jag med. Jag handlar och drömmer om hur den nya snygga outfiten ska göra mig till en bättre hundförare. Vilket inte kommer att hända. Men snyggare kanske?

Djurlivet vaknar till ordentligt ute nu. Förutom alla skönsjungande fåglar som bygger för fullt så föds små däggdjursungar på olika håll. Igår hittade vi en pipande liten unge som jag först inte riktigt kunde placera. Efter en stunds funderande och studerande kom jag fram till att det var en rätt så nyss född minkunge. Jag fick avsluta dess liv då den låg skadad mitt på stigen långt från något bo. Jag slog ihjäl den innan jag tog reda på att det var en mink. Det tog emot som det alltid gör när man måste avsluta ett liv som precis har börjat. Fast vid närmare eftertanke så var det ju faktiskt en minkunge och de är inte snälla mot andra djur när det vuxit upp. Särskilt inte mot fågelungar. Jag funderade en stund över om jag hade tyckt att det varit lättare med avlivningen om jag vetat att det var en mink och att han i framtiden kanske skulle bitit ihjäl flera av våra fasankycklingar. Jag tror inte det. Naturen är grym men jag är för blödig.

I morse vaknade jag till ett meddelande på mobilen om att en sedan många år bekant till oss omkommit i en lavinolycka. Mitt i livet. Ett tungt besked som berörde och så meningslöst. Från en dag till en annan kan allt sättas på ända. Vare sig man har en gudstro eller inte så kan man fundera över meningen med allt. Om det verkligen kan vara så enkelt att det är slut när det är slut.

Är det någon som förstår?

Jag gör det inte. Men det är väl som det är med det.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.