Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Definitionen av en glad hund..

NyheterPosted by kopparhult Thu, April 12, 2018 21:21:50

..måste vara Bäst. Alltid lika glad studsar han fram intill mig oavsett vad vi ska göra. Om vi så bara ska gå på en kort rastning bakom boden så visar han samma iver och glädje över att få göra något tillsammans. I och för sig kan väl han inte veta att det bara ska bli en kort rastning bakom boden men i alla fall. Ibland är hans glädje nästan i en irriterande nivå, han borde väl kunna vara glad med alla fyra benen på marken? Det går inte säger Bäst och studsar vidare och jag är benägen att hålla med. Det går nog faktiskt inte, inte att bromsa honom så rejält så studset försvinner och samtidigt behålla glädjen. Han och jag får inte till det i alla fall, kanske saknas den riktiga motivationen och dominansen från mig för att ändra på det? Jag är nöjd, nästan alltid, och han är glad. Då kan det väl ändå inte vara helt fel?
Gult är fult säger ett gammalt talesätt. Undrar var det kom ifrån? Jag vet inte om jag håller med.

Definitionen av en sur hund är Lyra just nu. Jättegrinig är hon faktiskt. Hon surar och muttrar och gud nåde de andra tikarna om de inte uppför sig som hon tänkt. Eller uppför sig förresten, de räcker gott att de bara för sig så är det fel enligt Lyra. Tokfel och de behöver tillrättavisas omedelbart! Vi är lika oeniga om detta som vi är om skällandet på grannentax när han promenerar förbi. Förklaringen till allt detta sura måste ändå vara att Lyra löper nu. Äntligen löper. Efter ett par månader av minutiösa förberedelser från hennes sida med kissmarkeringar, flirtande med labbegrabbarna och annat så kom då äntligen löpet igång. Hormonerna måste svalla där inne i den lila cockerkroppen för närvarande. Jag ser mest fram emot att löpet går över och att söta, snälla lilla Lyra kommer tillbaka igen. Lyra själv är nog ganska nöjd med att löpa och få grabbarnas uppmärksamhet, hon önskar nog mest bara att hon blev av med de konkurrerande tikarna. Som förövrigt inte är ett spår intresserade av grabbarna eftersom de inte löper.
Det kan inte vara lätt att vara cockerdrottning.
De kom på besök i solen ikväll igen. Något flera idag, jag räknade till trettio. Lilla Vi har slutat bry sig om dem, på sin höjd lyfter hon ett ögonbryn när hon ser dem.

Denna veckan har jag jobbat några extra timmar på mitt andra jobb. Med lite fler arbetsuppgifter än vad jag brukar. Det känns bra och lite småroligt och har gett mig anledning att tänka och fundera lite över arbete och vad jag vill och sådana saker. Ett varv till. Detta ständiga funderande. Men det känns bra att fundera lite.
Det är bra att fundera över vad som tar energi och vad som ger energi. Vad som gör gott kortsiktigt och vad som är långsiktigt.
Det är bra att fundera över ens egen inställning till saker och ting med. Till hundträning till exempel och till förhållandet till hunden. Vad är långsiktigt och vad är kortsiktigt där? Vad vill jag med min träning och vilken nivå vill jag träna på? Hur mycket av min energi och min tid ska ett problem i träningen få ta egentligen? Ibland kör vi fast och lägger orimligt mycket engagemang och känslor i träningen. Särskilt när det inte går som vi tänkt. Man får inte glömma att det är hundar vi håller på med och att hundar gör saker som man inte vill och önskar emellanåt. För att de är hundar och inte maskiner. Jag tänker att det är väl som med barnen ungefär, man älskar dem alltid men man älskar inte alltid det de gör. Det är en viktigt skillnad där. Det är också viktigt att inte gräva ner sig i det och tappa både humöret och energin.

För att hålla energin och humöret uppe är det viktigt att äta bra med. Det tycker jag att vi gör, bra råvaror och mycket grönsaker. Jag gillar att äta och det är viktigt att jag gör det rätt annars protesterar både mitt humör och min krångelmage. På något sätt känns det som att jag alltid är någonstans mellan två måltider. Jag hinner knappt avslut en förrän jag ser fram emot nästa. Det är bra att ha matlust tror jag, det är någon sorts driv i det. Tappar man aptiten tappar man ofta mycket annat med. Mer än vikten.
Jag har snöat in lite på spenat det senaste. En nygammal favorit som jag mer eller mindre glömt bort. Spenat sägs innehålla en del nitrat men med tanke på att jag varken röker eller snusar så borde jag nog kunna klara en del nitratdoser.
Och oj vad jag tycker om spenat! Bladspenat i sallad, stuvad spenat, spenatsoppa, spenatpaj och massa mer. Jag minns att jag tyckte om det som liten med. Jag minns kvällarna när mormor jobbade och morfar fixade kvällsmaten. Stuvad spenat och stekt falukorv. Det smakade så himmelskt gott där i tryggheten i mormor och morfars lilla två i Skytteskogen. Det var enkelt och kärleksfullt. Jag satt i kökssoffan med benen dinglande och med utsikt genom fönstret ner över den nästan parkliknande gården. Det är fina minnen och spenaten smakar lika bra än.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.