Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det kom ett fint vårregn..

NyheterPosted by kopparhult Mon, April 16, 2018 21:53:52

..fast inte på lördag kväll som sagts utan först på söndag kväll. Ett härligt stilla strilande vårregn som säkert gjorde gott för växtligheten. För egen del spelade det mindre roll när vårregnet kom eftersom fröerna fortsatt ligger kvar i sina fröpåsar och inte i den nu fuktiga jorden. Men det lär säkert komma fler dagar med vårregn som passar för sådd. Allt har sin tid.
Istället för sådd blev det en spontan hundträning hos goda vänner i Dalsland igår. Både trevligt, roligt och nyttigt och träningsinspirationen flödar om något ännu mer efter träningsdagen. Samtidigt som man inser att man har oändligt mycket att träna på.

I dag på morgonen hade vi ett tillfälligt avbrott i vattenflödet. Inte regnet utan det i våra kranar. Hydroforen sågs över igår kväll och luft fylldes på. Det var skönt att få det fixat och kvällens duschar genomfördes utan bekymmer. I morse var det något annat. Det spottades och frästes ur kökskranen och kallvatten ville det inte komma något alls efter en stund. Något hade blivit fel. För mycket luft i tanken kanske? Jag famlade i blindo efter orsak och anledning och kände förtvivlan komma krypande och plånboken tömmas. Ifall det skulle behöva inkallas en rörmokarna på akutuppdrag. Såklart var jag också alldeles extra törstig. Man saknar inte kon förrän båset är tomt eller vad är det man säger? Efter en smått desperat smskonversation med slottsherren kom så lösningen på problemet.
Huvudströmbrytaren till pumpen var avslagen.
Jaha.
Åh vad jag älskar så enkla, billiga lösningar på näst intill oöverstigliga problem!
Jag har varit glad och tacksam för friskt, kallt vatten i kranen och sparade pengar hela dagen. Tänk vilken rikedom att alltid ha tillgång till det.

Ibland är saker och bekymmer så där enkla och lätta att lösa. Det blev lite så med köksgardinen med. När gröna skira skott spirar i gräsmattan stämmer inte vinterns gardin med domherrar längre så den plockades ner till förmån för tulpangardinen. Tulpangardinen som tvättats men inte blivit struken och som tydligen krympt i tvätten med. Så nu passade den inte längre i köksfönstret. Det fick bli en enkel lösning på problemet där också. Jag satte upp den ändå! Skrynklig och för kort. Men det är åtminstone glada rosa tulpaner på som passar till de gröna skotten i gräsmattan.
Här sitter söta Mer som en fin reklampelare efter avslutad träning.

Det är verkligen vår på riktigt nu och med den också hundförbudstid. Igår var sista dagen för träning av stötande och stående hundar. Så nu får det bli promenader och apporteringsträning för cockrarna i några månader innan nästa säsong tar vid. Mer och jag började direkt idag. Med lite utökad apporteringsträning. Vi körde lite linjer med snäva vinklar mot de "tre högarna" och paketerade ihop de något slarviga avlämningarna så de blev prydliga och genomtänkta. Han är skarp på linjetag den lilla bruna. Låser blicken dit jag riktar honom och siktar rätt även när vinklarna är tajta. Så kul vi har tillsammans!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.