Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Kallras och många vilda djur..

NyheterPosted by kopparhult Thu, August 02, 2018 08:27:58

Jag vaknade till tolv grader denna tidiga augustimorgon, det kändes rätt skönt och svalkande efter den senaste tidens värmerekordsdagar. Riktigt behagligt att få ta på sig en tröja för morgonens sysslor med djuren. Faktiskt så märktes det redan igår kväll att det var ett litet omslag på gång i vädret. Vi tog varsin hund och chuckiten på en stunds kvällsträning och det var nästan så jag saknade tröjan då med. Några områden med tennisbollar lades ut och markeringar med chuckiten kastades lite här och var i gräset. Till sällskap hade vi en ganska påstridig råbock och tre hyfsat orädda suggor med några kultingar. Men vi har gott om plats på markera och utrymme för alla så var och en kunde sköta sitt. Fast råbocken gjorde sitt bästa för att påtala att vi andra var i vägen.
Hundarna tycket det var kul med tennisbollsträningen. Ohejdat kul enligt Bäst. Så kul att jag blev så där osportsligt irriterad och arg på honom när han tog till benen istället för att samla sig och leta. Det var det där med koncentrationen igen, och balansen. Koncentrationen hos honom och balansen hos mig. Denna ständiga prövning och övning! Det blev till det bättre efter en stund i alla fall och jag är glad att han är glad och tycker det är roligt. På plus sidan var också att han faktiskt markerade alla chuckit kasten bra och följde med bollens båge och höll fokus. Något han har haft svårt för i perioder. Jag hade tränat honom en stund under dagen med, då var vi båda balanserade och koncentrerade och nästan sådär tråkigt prydliga. Jag funderar över skillnaden. Förutom den markanta skillnaden att Bäst och jag tränade själva på dagen och med sällskap på kvällen. I övrigt är jag rädd att jag kommer fram till samma jobbiga slutsats som vanligt. Skillnaden är jag. Det är min balans, eller snarare obalans, som felar. Fylld av den insikten ska jag idag vara en en pedagogisk, balanserad och alldeles förträfflig hundförare.
En skål fylld med schalottenlök som överlevt torkan.

När vi gick hem från träningen i skymningen såg vi inte till grisarna längre och råbocken hade lugnat sig men på åkern utanför slottet gick två kronhindar med varsin kalv och en råget med två kid. Fasanerna övade kvällsflygning och rapphönsen samlade ihop sig för kvällen. De förrymda kaninerna tycktes ha drabbats av glädjefnatt, eller möjligen loppor, och for fram i glada bocksprång i kvällssvalkan medan hundarna tittade på dem med stora ögon.
Ännu större ögon fick jag vid sjön en kväll i veckan då Heather resolut bestämde sig för att ensam och målmedvetet simma tvärs över en näckrosfylld vik, leta runt en stund och komma tillbaka med en död gädda i två kilos klassen. Ett nytt viltslag att lägga till på vattenarbetet på b-proven kanske?  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.