Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Ack Värmeland du sköna..

NyheterPosted by kopparhult Tue, August 07, 2018 21:22:51

Vi har varit på kennelläger i Värmland och hållit kurs för intresserade goldenägare. Vassruggens och Tomthults kennelläger. Det var några år sedan sist och nu kändes det så roligt att vara tillbaka och träffa gamla bekanta och nya. Det är fint att se de olika goldenhundarna från olika linjer. Linjer som flera av dem är väl bekanta för mig. Det var hör igenkänningsfaktor på många av hundarnas beteende och sätt att vara. Och Värmland är alltid Värmland. De kändes som att komma hem.
På hemmamarker igen.

Hemma vid slottet igen rullar sommaren vidare. Denna makalösa sommar som känns alldeles ändlös. Aldrig kan jag minnas att en sommar varat så länge, inte sedan skoltiden och de första sommarloven i alla fall. Jag har tappat greppet nu, greppet om jobb eller semester, vardag eller helg och datumen. Jag klagar inte, jag njuter. Men jag tror jag skulle må bra av lite mer struktur snart och en del regn vilket fortsatt lyser med sin frånvaro. Ikväll är Augustikvällen alldeles lagom sval och jag sitter med laptopen och kikaren på altanen. Det är fint att kunna ta tillvara sådana här kvällar. Jag skriver samtidigt som jag har span över åkrarna runt slottet och är beredd med kikaren ifall något ovanligt vilt dyker upp. Eller räven. Honom har vi ständigt span på för fåglarnas skull. Vad jag skulle göra om jag fick syn på honom vet jag fortfarande inte riktigt. Den förståndiga delen av mig skulle troligen ropa på slottsherren att skynda sig att hämta bössan. Den känslosamma delen av mig håller förmodligen tyst och tänker att räven kan få vara så länge jag inte tar honom på bar gärning. Det är svårt sådant här.
Den absolut bästa valp och hundleksaken som går att få tag på. Det bor ingen valp i slottet nu men jag tror hundarna blir glada för leksaken även om de har passerat valpstadiet.

Imorgon ska det bli en bra bit över trettio grader igen. Kanske inte ett nytt värmerekord men varmt så att det räcker. Och lite till. Var dag har nog av sin egen plåga sägs det. Nog är det så och man borde låta bli att oroa sig och ta en dag i taget. Men jag oroar mig lite för att extremhettan ska komma hit och att brunnen ska sina och slottsherren oroar sig för att fasanerna ska flyga bort. Alltid finns det något att bekymra sig över även om vi egentligen har det bättre än bäst. Imorgon ska jag plocka fram vilt ur frysen och träna de hundarna som ska starta på b-prov under säsongen. Det är bra med en genomkörare innan säsongen så jag inte behöver fundera över huruvida de apporterar alla viltslag utan bekymmer när vi väl står där vid provstarten. Det brukar inte var några bekymmer alls men känslan när man kommer på att hunden kanske inte apporterat trut det senaste året när man står bakom skytten vid provstarten är inte bra. Det känns mycket bättre att vara väl förberedd och bekväm i situationen. Så viltet ska fram och så ska jag försöka få till några vattenapporteringssituationer med båt och båtsman också. Sedan kör vi! Om vi bara har lite tur också och inte blir bortlottade från proven förstås.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.