Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

En tidig Augustimorgon

NyheterPosted by kopparhult Thu, August 09, 2018 07:25:54

Hela slottsträdgården är fylld med morgonpigga fasaner. Ett par av de förrymda kaninerna skuttar glatt mellan de dinosaurieliknande fåglarna som skyndar fram över i gräset i jakt på insekter, fröer och annat gott. Den hesa svarta ungtuppen gal. Oavbrutet. Det är helt klart att det är morgon och en ny dag ligger framför oss även om jag tycker det är i tidigaste laget.
Vi har en fasan inne också. En fasan vi dök på i en butik i Herrljunga av alla ställen igår. Det är märkligt egentligen, Herrljunga ligger knappt fyrtio minuter hemifrån och vi har tidigare bara passerat samhället på väg någon annanstans. När vi gick där på huvudgatan i det lilla centrumet och dök in i "House of Eden", butiken som var målet för utflykten, så kunde vi lika gärna varit på en gata i en engelsk småstad eller någon helt annanstans. Känslan var densamma fast vi bara var fyrtio minuter bort. Det måste väl vara det som kallas semestra i hembygden?
Butiken som var i stort sett tom den trettiotvågradiga eftermiddagen bestod av heminredningdetaljer i rustik stil med mycket engelska influenser tillsammans med blommor var verkligen "one of a kind". Vilken butik! Det fanns mycket att titta på i de välfyllda rummen i sekelskiftshuset och det krävdes några varv av granskande.
Inspiration på hög nivå och nya ideer och tankar kläcktes på löpande band. Jag köpte den vackra svindyra fasanen till slottet, den gick helt enkelt inte att avstå, och några krokar för upphängning av koppel och annat. Till hösten när butiken är välfylld med höstinredning får det nog bli ett nytt besök i Herrljunga.
Fasanen

När dagen svalnat något efter en del jobb och besöket i Herrljunga tränade vi våra egna hundra i omgångar till kvällens lätta regn. Svalt och skönt och första gången på hur länge sedan som helst i regnjacka. Träningen var kul och inspirerande den med. Det är fint att kunna gå ut tillsammans och lägga upp lite övningar och träna hundarna och klura lite på hur och varför och om man möjligen kan få till lite förbättringar eller justeringar " change as little as possible but as much as necessary"
Hundar på bänk på morgonens promenad och träningsrunda.

Sent på kvällen såg vi ett program på kunskapskanalen, det där med det äldre engelska skådespelarparet som reser runt på en flodbåt i kanalerna. De besökte bland annat huset där frun var född och hade bott sina första sex år och inte sett sedan dess. Hon hade fina minnen därifrån berättade hon och så sa hon att "livet var så kul då, och det är fortfarande lika roligt" . Jag hoppas och önskar att jag också får bli åttiotre år och känna att livet fortfarande är lika kul då.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.