Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Morning glow..

NyheterPosted by kopparhult Thu, August 30, 2018 08:42:49
..trots regntunga skyar och gråväder så finns den där. Morgonglöden. Inspirationen och glädjen över en ny dag att ta tag i. Dörren ställs på vid gavel och jag andas i den friska rätt svala luften. Tuppen gal allt vad han orkar och får svar. Det gör mig något bekymrad och förvånad eftersom vi mig veterligen bara har en tupp? Det blir liv och rörelse en stund i gryningen då fasanerna flyger ner från sina sovplatser i de stora ekarna till ackompanjemang av tuppens galande. Med stövlar på fötterna, cockern runt dem och foderhinken på armen börjar vi morgonens sysslor. Det doftar av regnblöt mark, fasanfoder och hundskit och jag är hemma, på alla plan. Fasanerna är först ut följda av rapphöns, kaniner och hundrastning. Cockern snurrar ivrigt runt stövlarna en stund innan vi får ordning på hinkar och fotgående. Denna morgonen verkar alla fasaner vara hemma och har samlats i flockar runt foderplatsen. Jag strör ut foder, fyller vatten och visslar för trivselns skull medan cockern tittar på. De verkar fungera det där med visslandet och trivseln. Fasanerna verkar trivas och känns lugna och trygga. Lite för trygga kanske tänker jag när jag kan klappa en av fasantupparna över den vackra fjäderdräkten där han sitter uppflugen på tork på en tvärslå i staketet. Med rapphönsen är det inte riktigt samma sak, de tittar ängsligt och vaksamt och lättar fort från marken när något känns annorlunda eller obekvämt. När de kommer ifrån varandra hörs deras lockrop runt slottet och de samlar snart ihop sig igen och gömmer sig någonstans i det höga gräset. Av en händelse stöter vi på dem emellanåt men att försöka leta upp dem på de stora fälten känns som mission impossible med två små cockrar. Här hade vi behövt en stående fågelhund för att få resultat av letandet.
På radion pratar de om pensionsålder när jag kommer in igen, val i livet och hur länge man vill och orkar jobba. Det är svårt att veta hur man vill ha det med pension när man är någonstans någorlunda mitt i livet tänker jag. För min egen del ser jag ingen anledning att gå i pension och sluta jobba så länge jag jobbar med det som engagerar mig. Att kunna påverka vardagen och få arbeta med det man trivs med så man har ett jobb man varken behöver semester eller pension känns som målet för mig. Små steg i den riktningen de senaste åren har gjort att jag i stort sett är där nu. I en vardag som jag formar själv, en vardag med hårt arbetet, med och motgångar och med lite sämre ekonomi men med stor tillfredsställelse. Jag tror att hunden på fotot är gamla Nicke. Han får symbolisera hundars oförställda glädje av varje ny dag. Morning glow.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.