Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

En bra hunddag

NyheterPosted by kopparhult Wed, September 05, 2018 17:12:36
Lyra tittar förnärmat på mig där hon kikar fram i gluggen i trädörren. Vi har varit i skogen bakom bodarna på morgonrastning och Lyra "missade" när vi andra gick in genomgrinden. Du glömde mig menar hon förebrående och blänger på mig när jag öppnar och släpper in henne. Nej svarar jag, du glömde att vara uppmärksam på oss andra påminner jag.
Det får vara färdigcurlat med den lilla cockerdamen nu trots att hon fortfarande ser ut som en sex månaders valp och är världens sötaste. Skenet bedrar kan jag meddela.

Det har varit en bra dag idag och jag har hunnit träna alla de hundar jag avsett att träna. Min kompis Bäst och jag tränade några linjer, ett par stopp och ett par sidoslag. Idag glänste han igen. Vissa träningar tar energi, andra ger energi och idag var det en sådan. Bäst har blivit en följeslagare i vått och torrt, han är stark och vill mycket men är mjuk och förarkänslig i andra situationer. Vilket ställer till det en hel del. Kommer vi rätt i i träningen och hittar "flowet" så briljerar han. Men det kan lika gärna bli tvärtom om vi kommer lite snett i inledningen av träningspasset. Och om jag blir irriterad. Vilket oftast, i stort sett alltid, är helt irrationellt att bli. Jag tvivlar på honom många gånger, på hans kapacitet och förmåga. Jag tvivlar på mig själv med men det tvivlet är mer ständigt närvarande och får hållas undan bäst det går. Andra gånger känns han stark och nästan oslagbar och jag ser genast bilder av oss högst upp på prispallen eller sådär väldigt nöjda efter en väl genomförd nära på omöjlig apport på någon jakt. Dit vill vi!
Det är förmodligen helt normalt så det är tänker jag. Det går upp och det går ner men just nu skulle jag vara tacksam om det jämnade ut sig något så vi slipper de här riktiga berg och dalbane svängningarna. Men det kommer väl kanske det med, med tid, mognad och träning. Under tiden jag väntar på stabiliteten tränar vi på och så lyssnar jag på poddar om mental träning. Idag lyssnade jag på Martin Lidberg när ha gästade "Mentala mästare". Riktigt bra och en hel del att ta med sig. Nu ska jag försöka förmedla råden till Bäst.

Bruna Mer och jag hade rent ut skitkul på förmiddagen. Vi sökte ett varv runt åkern och fick många fina stötar på fasaner och superbra träning. Jag studsar av glädje fortfarande.Och Mer ser lycklig ut. Det här är verkligen livet med spaniel tänker jag. Att få ha träningen och möjligheterna utanför dörren är plötsligt värt alla investeringar i tid och pengar, passning och oro för alla fåglarna. Nu börjar vi skörda frukten av det arbetet och det är så kul! Att dessutom se fasanerna trivas, gå runt hus och marker och träa i de stora ekarna om kvällarna är jättekul. Vilken livskvalitet!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.