Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Din tid kommer

NyheterPosted by kopparhult Mon, September 10, 2018 12:20:48
Jag tittar med ett leende på läpparna på de små hönorna och tuppen när de försiktigt trippar ner från stegen efter att jag öppnat luckan till det lilla hönshuset. De tjattrar gott och börjar direkt sprätta runt bland fröer och kaniner på marken. Jag blir glad av att titta på deras bestyr och väntar lite otåligt på att de ska växa till sig och börja värpa. Målet är att det ska bli tillräckligt med ägg till husbehov och kanske något liten kull kycklingar. Tids nog ska väl de målet uppnås. Om inte räven överraskar...

Mål kan se olika ut. Och det är väl precis så det ska vara. Någon siktar högt och ställer höga krav från början medan andra nöjer sig i det lilla. Förståndigt och helt okej tycker jag. Om man nu har mål och ambitioner med att komma högt upp i klasserna på a-prov och andra tävlingar så är det såklart bra att vara petig med detaljer och utförande redan från start i sin träning. Är målet att eventuellt starta på b-prov i nybörjarklass eller wt i de lägre klasserna eller kanske ha sin hund till husbehovsjakt så kanske inte ett perfekt utfört fotgående med exakt position är det man lägger mest tid och fokus på utan mer en form av naturlig följsamhet. Detsamma gäller massa andra saker inom många andra områden med såklart och var och en får lägga målen som de önskar. Själv tycker jag det är bra med många små delmål på väg mot de stora målet. Så jag kan få anledning att fira många gånger då varje litet delmål klarats av.

För närvarande strömmar det in härliga rapporter om 1a pris på jaktprov på facebook och andra ställen. Sidorna fylls av glada inlägg och härliga hurrarop. Jaktprovssäsongen är en rolig och spännande tid. Men det är också lätt att jämföra sig med andra och känna sig lite missnöjd trots glädjen över andras resultat. Särskilt när man kanske själv kanske känner att en jaktprovsstart ligger rätt långt bort. Nästan ouppnåelig faktiskt. Jag säger som bästa Håkan sjunger: "Din tid kommer", så ha förtröstan, ge det tid och träna på. Det gäller för övrigt i allra högsta grad mig själv också.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.