Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vackra oktober

NyheterPosted by kopparhult Tue, October 02, 2018 21:03:37
Oktober och höstfärgerna är här och nu när hösten väl är på plats känner jag att det är min favorit årstid. Om bara mörkret och kylan kunde hålla sig undn ett tag till. Och tomtarna! Jag såg både dem och pyntade julgranar idag när vi gjorde ett snabbt inhopp på Biltema på väg hem från dagens jakt. Det borde vara förbjudet med tomtar andra oktober tycker jag. Ösregn på rapphönsjakt borde inte heller vara tillåtet. Vi hade det idag på en för övrigt utsökt jaktdag där regnet vägdes upp av champagne frukost med lyxsnittar och den utsökta middagen gjord av gårdens lamm som vi bjöds på. För min del kunde det lätt få bli en vana tänker jag, en god sådan, champagne frukost, jakt och lyxmiddag en vanlig sketen tisdag är nämligen inte alls fel. Förutom regnet då.
På radion på väg till jakten i morse pratade de om att en vuxen människa i genomsnitt klagar sjuttio gånger per dag. Är inte det lite tragiskt? Kan vi här i Sverige verkligen ha så mycket att klaga över? Fast jag kanske inte ska säga något för om jag tänker på hur många gånger idag som jag klagade över regnet, även om jag inte klagade så högt och så allvarligt, så kanske det inte var så många gånger kvar till sjuttio.
Alla vackra höstfärger som gör denna tiden på året så magisk. Och visst påverkas jag, så i rosa och ljusgrönt har plockats undan inomhus och ersatts av gardiner med höstäpplen, fler ljuslyktor och dukar i jordfärger.
Här får man se upp, fåglar på vägen.

Lyra och Mer ligger djupt nedrullade i en hög fällar i en av biabäddarna. De sover sött och är säkert både nöjda och lite trötta efter jaktdagen. De sliter på bra och Mer går med hårt tryck i stort sett hela tiden. Stundtals så hårt att jag tycker det är lite jobbigt att hålla i. Emellanåt kommer vi in i rätt "flow" och bara rinner fram tillsammans i markerna. En skön känsla som väger upp de stunderna då jag känner att vi är på väg att tappa kontrollen något. Men bara på väg som tur är. Kul har vi och blött blev det och nu ser vi fram emot nästa fältfågeljakt på torsdag.
Vi hade en egen liten minijakt med goda vänner på självaste premiärdagen igår med. Oj vilken vardagslyx att kunna gå en bit bort från slottsknuten, låta cockrarna söka och stöta och fälla två fasantuppar för husbehov. Världsklass om ni frågar mig.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.