Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Caught in a dream..

NyheterPosted by kopparhult Thu, October 04, 2018 19:28:46
..eller något åt det hållet.

Denna veckan har varit sådan, fylld med roliga och utmanande saker. Som jakter. Idag var det dags igen för en dag med fasaner och rapphöns, spaniels och retrievers. Precis som i tisdags började vi med champagnefrukost och lyxiga snittar. Det funkade alldeles utmärkt även på en torsdag kan jag meddela. Efter det gav vi oss ut i markerna för lite roughshooting och idag hade vi vädret på vår sida. Bruna Mer gick inte helt oväntat hårt även idag och tryckte sig in i remisserna med tät rörflen. På slutet av dagen såg han ut som han varit i närkamp med någon riktigt grinig då ögonkanter och nos var sargade av det täta bladgräset. Jag tror han tycker det var värt det flera gånger om. Nu ligger han nöjt på dubbla fällar vid mina fötter efter att ha fått lite omvårdnad och putsar sina lurviga tassar. Lyra har krupit upp i slottsherrens knä på barstolen. Bästa platsen enligt henne.
Det är så roligt att jaga tillsammans med Mer, det känns som vi är ett bra team nästan hela tiden. Enligt mig, Mer tycker förmodligen jag lägger mig i alldeles för mycket. Imorgon blir det en välbehövlig vilodag för cockrarna innan det är dags på lördag igen. Själv ska jag göra ett kort gästspel på mitt anställningsjobb, jag har inte hunnit vara där denna veckan än, och efter det blir det retrieverkurser för hela slanten.
Mer och Lyra

Hösten är så vacker nu, jag skev om det sist men det kan inte nog påpekas. Alla dessa färger i naturen som gör att det lyser upp trots grå himmel och stundtals regntunga skyar. Det är en så kort tid det är så innan alla löven faller till marken och bildar en tjock brun matta i det novembergråa så jag försöker att verkligen ta in färgerna och fota när jag hinner. Fast det sistnämnda känns som ett mer eller mindre omöjligt uppdrag på jaktdagarna tillsammans med Mer. Det är sådan action både i honom och i jaktformen så jag törs inte ens ta mobilen ur fickan för att starta kameran. Risken att missa något väldigt väsentligt är alldeles för stor så jag får bevara bilden av det vackra landskapet, färgerna, jakten och hundarna i minnet istället.
Skönheten finns i betraktarens öga sägs det. För mig blir han ännu vackrare när jag vet hur hårt han ansträngt sig.
Det är skönt att ta igen sig i husses knä efter en tuff jaktdag

Vi har fått oväntat besök på slottets de senaste dagarna. Eller mer oönskat än oväntat kanske. En duvhök har hittat "våra" fasaner och slagit två av dem framför ögonen på oss. Vi är inte så glada på den just nu. Egentligen hade vi behövt vara hemma idag för att passa fasaner och höns men det gick ju såklart inte. Så vi satte upp fågelskrämmor. Några gamla jackor och kepsar och en svart plasträfsa igenom armarna på jackan. En av fågelskrämmorna blev rent skräckinjagande med sin svarta jacka och långa spretade svarta plasträfse fingrar. En riktig Halloweenhäxa. Det verkade som att planen fungerat och duvhöken hållit sig undan medan vi var borta. Nu återstår att se om fasanerna blivit lika rädda för häxan eller om de har gett sig iväg. En som däremot inte tycktes skrämmas av fågelskrämman var den stora kraftiga älgtjuren som kom gående över åkern. Han såg mer nyfiken ut, och lite smågrinig. Jag hade koll på honom i kikaren för att försöka räkna taggarna på hornen och såg då hur han spände upp sig och låtsasstångades med något osynligt. Han verkade lättretlig och stridslysten så jag hoppas jag inte möter honom i skogen när han är på fel humör.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.