Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det blev vinter...

NyheterPosted by kopparhult Mon, November 20, 2017 20:15:09

..och lilla Vi har blivit en hel vecka äldre sedan jag skrev sist. Jag vet inte om jag märker så mycket mer mognad men jag märker att hon fått längre ben. Nu når hon nästan överallt när hon står på bakbenen och en krukväxt och lite annat har strukit med. En dag fann jag henne stående i clubfåtöljen med frambenen på trätunnan som tjänstgör som bord och nosen nerstoppad i en skål med grillchips. Jag säger då det!
Från tät dimma och lera till plötslig vinter. Helt oväntat men helt okej. Ibland är man extra tacksam att vädret är medgörligt. Det var det under alla kursdagat då vi hade uppehåll och en del sol medan regnet har vräkt ner under nätterna. Förutom på söndagen då när det både snöade och blåste rejält men då var ju våra kursdagar över.

Tiden brukar gå fort och den senaste veckan har gått rasande fort. Det är väl så det gör när man har fullt upp. Och det har jag haft. Fullt upp, intensivt och roligt. Vi har haft Trond och Aase här för kurs från onsdagkväll och framåt. De kom direkt från retrievermästerskapet där Trond slutade som tvåa med egenuppfödda Barn. Fantastiskt bra gjort, stort grattis till det!
Sedan har Trond och Aase hållit kurs i tre dagar medan Thomas har kastat dummy och jag har kokat soppor och bakat pajer. Igår var det meningen att vi skulle träna våra egna hundar tillsammans innan Aase och Trond skulle resa vidare för nästa mästerskap i Danmark. Det gick inget vidare med den träningen. Den snöade helt enkelt inne. Jösses vilket väder vi fick med hård vind och snöflingor på tvären. Istället höll vi oss mestadels inne och tittade ut på vintervädret medan vi planerade vår gemensamma sommarcamp i juli nästa år. Lite knepigt att planera och tänka på högsommar och juli medan mörkret och vintern rasar som mest utanför fönstret. Lite som att göra julpyssel på sommaren. Men jag tror vi fick till det rätt så bra och nu ligger sommarcampen ute på www.kursmedtrond.com och fb och anmälningarna har glädjande nog strömmat in under dagen. Vi ser verkligen fram emot den här sommarcampen där vi erbjuder kurser på olika nivå tillsammans med duktiga retrievermänniskor. Till att börja med så kommer Inga -Lena och Leif Liljeblad att hålla i unghund och nybörjarkuren, Thomas och jag har öppenklasskurs och Aase och Trond håller i elitkurserna och hela campen är förlagd till Lane loge strax utanför Uddevalla. Hoppas vi ses där nästa sommar.
Tyvärr blev det väldigt dåligt med foton från kursdagarna då kameran i min mobil tycks fungera när det passar den. Och det är inte ofta. Så det blev bara två foton.
Dimmig torsdagsmorgon


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.