Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Praktiskt men ganska tråkigt

NyheterPosted by kopparhult Tue, November 21, 2017 20:08:07

..tyckte jag gjorde en alldeles lysande affär senast då jag köpte disktrasor. En storpack med trasor av wettextyp i bra smutståliga färger som lavendellila, blågrå och ljusgrå med lila inslag. Alldeles utmärkt tänkte jag och funderade genast på varför ingen tidigare kommit på att tillverka disktrasor i smutsvänliga färger. Jag tror jag vet det nu. Förut kändes lyxigt att byta disktrasa, att slänga eller tvätta den sunkiga missfärgade och ta fram en ny färgglad trasa som lyste nytt och rent. Nu har den känslan helt uteblivit. Fast jag byter trasa och tar fram en ny fräsch så ser den inte ny och fräsch ut utan den är smutsgrå från start. Hur kul är det? Ett av de små vardagliga glädjeämnena med att byta disktrasa försvann och små vardagliga glädjeämnen bör man vara rädd om så nästa gång blir det färgglada trasor igen.

Det praktiska är inte alltid tråkigt för all del. Det finns till exempel massa praktiska kläder i smutståliga färger som är både snygga och bekväma och inte de minsta tråkiga. Det finns praktiska bra hundar också. Sådana där lite alldagliga hundar som kanske inte sticker ut i mängden men som jobbar på tryggt och stabilt. Värdefulla jakt och träningskompisar som trofast levererar dag efter annan. Ibland kanske vi glömmer bort att uppskatta dem till förmån för lite flashigare hundar som jobbar i högre fart och med mer energi. Men som sagt, praktiskt behöver inte vara detsamma som tråkigt så det gäller att öppna ögonen så vi inte missar de där praktiska helt förträffliga hundarna.

Inte särskilt praktiskt alls att apportera en kanindummy som väger hälften av ens egen vikt. Men med god vilja så går det.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.