Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Dejliga Danmark igen..

NyheterPosted by kopparhult Mon, November 27, 2017 20:57:53

Det börjar bli en trevlig vana att tillbringa några dagar emellanåt i Danmark. Denna gången på jakt tillsammans med likasinnade på Fyn. Jag ägnade mer eller mindre hela onsdagen till att packa bilen och förbereda resan. det blir en del packning när man reser tillsamman med en hel flock hundar och dessutom i November. Värmande täcken till hundarna och fler ombyten till oss själva eftersom hela dagarna skulle spenderas utomhus i höstvädret och leran. Meningen var att vi skulle åka ner på onsdagkväll när Thomas kom från jobbet och lämna lilla Vi hos valpvakten på vägen. Som så ofta så blir det sällan riktigt som man tänkt sig. En timme innan vi skulle åka blev plötsligt lilla Vi magsjuk och alldeles slö. Det blev till att se tiden an och planera om lite grand och ta in en del av packningen igen. Som tur var så piggnade Vi snart på sig igen, natten blev lugn och vi kom iväg på torsdag morgon istället. Något försenade kom vi fram lagom till den första jaktdagen var slut som tur var hade vi två hela jaktdagar till att se fram emot.
På torsdagen gick vi en hel dag på roughshooting och våra spaniels fick verkligen bekänna färg. Det fick stundtals vi med då terräng var krävande och tempot ganska högt. Det är det väl alltid när man för spaniel? Kul och lärorikt för både oss och hundarna.
I väntan på fasanerna.

Lördagen bjöd också den på en riktigt fin jaktdag, en "hyggejakt" med runt 100 fällda vilt. Cockrarna fick jobba lite då med, det märktes att de var ordentligt trötta efter roughshootingen så det fick räcka med ett kortare för dem var innan retrievrarna fick ta vid. För Bäst och Heathers del blev det inte så många apporter då fåglarna inte riktig flög vår väg men det blev bra och värdefull träning för dem ändå. Bäst gjorde också ett riktigt fint eftersök på en omarkerad fasanhöna i ett gräsmark med täta buskage.
Mina gula på fasanjakt. Ingen bra bild direkt men det här var ett av två foton jag lyckades ta i helgen så det var inte så mycket att välja på.

Till helgen ska danska fieldtrialspaniel klubben hålla sitt mästerskap på godset där vi var. Det hade verkligen varit roligt att vara och titta men Fyn två helger i rad blir lite mycket, dessutom står det andra roligheter på schemat till veckoslutet för vår del. Men kanske ett annat år?
Tyvärr blev det inte många bilder från weekenden då min kamera fortsätter vara mycket osamarbetsvillig och min simultankapacitet inte räcker till att föra spaniel, ta sig fram i snårig terräng och fotografera samtidigt. Men jag har några fina bilder kvar på näthinnan i alla fall så jag få väl försöka lagra dem i minnesbanken.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.