Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Torsdagmorgon i novembers slutskede..

NyheterPosted by kopparhult Thu, November 30, 2017 08:25:21

..och jag tog tag i lite trädgårdsarbete i pannlampans sken medan snöflingorna föll runt oss. Fyramånaders valpen Vi assisterade på valpars vis och ryckte i plantorna så jorden yrde. Det var hög tid nu tyckte jag, hög tid att plocka undan milllionbellsen i blomlådorna utanför butiken och istället få till lite granris och julstämning. Millionbellsen hade faktiskt fortfarande några blommor kvar men det var inte av den anledningen de fått stå ända till slutet av november utan mer för att jag bara inte fått det gjort. Till sällskap i gryningen hade vi också en flock orädda kronhjortar på ca tio djur som gick alldeles vid sidan av trädgården. Hundarna och hjortarnas tittade lite förstrött på varandra och tycktes inte störas av varandras närvaro. En fin tidig novembermorgon.
I eftermiddag ska jag traska ut i skogen och hämta hem lite gran och tallris, det finns gott om det och lättillgängligt är det eftersom flera toppar knäcktes av i det senaste snöfallet. Sedan ska jag gräva i några än så länge oidentifierade lådor på vinden bland möss och julsaker och försöka de batteridrivna ljusslingorna jag tror att jag köpte förra vintern. Men först lite promenader och privatträningar.
Tre vänner på utflykt.

Flockens hundar ligger gott i hoprullade i en stor nära hög i bäddarna under trappan. Jag blir glad och varm i hjärtat av att titta på dem. Tillgivna varma vänner som ger så mycket till oss och till varandra. Var och en egen individ med en särskild personlighet. Personlighet oavsett ras, kön eller storlek. Jag kan känna mig lite trött på det ibland, trött på tyckandet och fördomsfulla tankar och uttryck om de olika retriever och spanielraser. Några tycker till exempel att jaktlabbar är tråkiga och opersonliga. Konstigt nog är det ofta de som aldrig haft eller tränat en jaktlabbe som tycker så. Andra tycker att labradorer är det enda rätta och kan inte förstå hur man kan lägga tid på att träna en "obrukbar" flatte eller golden.
I vår flock har vi hundar av olika raser och visst har de alla sina för och nackdelar men mer beroende på individ än kön eller ras. Och alla har en alldeles egen stor personlighet, om man bara tar sig tid att lära känna dem. Jag håller fortfarande fast vid att en "bra hund är en bra hund oavsett ras" och vi behöver mångfalden. Hos hundar och hos människor.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.