Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

SEJ(j)CH Searover Twinkle Liquorice

NyheterPosted by kopparhult Mon, December 04, 2017 19:30:23

Så var jaktprovstiteln i hamn för Lakrits & Thomas. De fick en chans att komma till start på praktiskt prov nu i lördags utanför Kristianstad. Långt att åka men vad gör väl det, i alla fall gör det inget när det går bra som det gjorde nu. Klockan fyra på lördagmorgonen rullade vi ut från gårdsplanen här hemma och kom faktiskt fram i god tid till jaktens samling halv nio. Klarblå himmel och strålande decembersol mötte oss tillsammans med många apportörer, spanielfolk, drevfolk och skyttar. Det blev en fin fasanjaktsdag och Lakrits, och Thomas, löste uppdraget väl även om han(Lakrits) inledde lite väl laddat alldeles i starten.
I och med det godkända resultatet och de tre raka ettorna han tagit i elitklass i höst får nu Lakrits titeln Svensk jaktprovschampion framför sitt namn. Hurra!
Lakrits, Thomas och domare Andreas efter avslutad jaktdag och viltparad. Jag lovar att både Lakrits och Larsson var betydligt gladare än vad de ser ut att vara på fotot.

Det var en intensiv helg för vår del, lite mer intensiv än vanligt då vi förutom lördagens fasanjakt i Skåne också tillbringade hela fredagen på fasanjakt fast då i Öxnevalla. Fredagens jakt var den jakten som ingick i kursen vi haft i höst mot praktisk jakt. En riktigt fin dag hade vi med rough shooting över spaniel där vi dessutom fick gott om motion. Kanske lite mer än vi egentligen tänkt oss då en hök och en drever på drift flyttat om fasanerna en del i markerna. Men lite extra motion skadar väl aldrig. Gemenskapen var god och avslappnad, hundarna skötte sig bra och helheten på jaktdagen var supertrevligt arrangerad av värdparet Kalle och Frida med lyxig frukost, god fasangryta till lunch och glöggmingel efter avslutad jaktdag.
Det trevlig gänget på fredagens jakt på Kvarnalyckan, tyvärr saknas Alf och Wilma på fotot

Många timmar i bilen har det blivit både för oss och hundarna i helgen. särskilt för de hundarna som inte gått på jakt eller prov. Som goldenvalpen Vi till exempel. Men hon hänger glatt med på våra upptåg oavsett. Finner sig väl i flocken och tycks gilla bilåkandet och de små mullepromenderna vi går mellan varven. Miljöträning bland folk och hundar får hon i bara farten. I dag slog mitt dåliga samvete trots det till och köpte ett färskt märgben till henne som hon fick att sysselsätta sig med efter att jag plockat ut den mesta märgen. Jag hade bara inte hjärta att lämna henne idag igen när arbete och kurser tog vid men med märgbenet till sällskap verkade hon inte misstycka alls till att jag arbetade några timmar till och mitt dåliga samvete kändes genast lite lättare.
Vi 4 månader  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.