Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det lutar åt rätt håll...

NyheterPosted by kopparhult Fri, December 29, 2017 18:25:03

..sedan vintersolståndet för en dryg vecka sedan är ljuset på väg tillbaka och det känns så bra att vara på väg åt rätt håll. Redan nu har vi fått fem extra ljusa minuter och imorgon ökar det till hela åtta minuter. Fortfarande inte så mycket kan det tyckas men åtminstone år rätt håll och bara en sådan sak är ju oslagbar.
Mitt humör är på väg år rätt håll med. Jag är verkligen inte bra på att vara ledig och när jag kommer ur den normala rytmen är jag inte alltid så rolig att ha och göra med. Något som jag tror både slottsherren och hundflocken har känt av de senaste dagarna. Något jag definitivt inte är stolt över och något jag verkligen behöver jobba med. Att vara ledig och att vara social och umgås med släktingar är uppenbarligen en hög ansträngning för mig och något som kräver mycket träning. Jag har ett litet socialt batteri som Thomas Andersson Wij uttryckte det och ett stort behov av att vara ensam, fast inte själv. Som ni hör så är den ekvationen näst intill omöjlig att lösa. Som tur var så blev det någon sorts vardag för mig idag med några timmars arbete och ordentliga rutiner och tänk genast kändes livet bättre. Nu ska vi bara ta oss över nyår med så blir det full fart på vardagar och ordning och reda. Bra för mig och förmodligen ännu bättre för övriga två och fyrbenta flockmedlemmar.
Fina gula på väg not ljusare tider och nya mål. Från vänster; Larsson, Ever och Bäst

Träningen med hundarna går åt rätt håll med, steg för steg tar vi oss framåt mot trygghet och stabilitet. Det där vanliga med att skynda långsamt får sig en påminnelse när jag läser Oliver Kiralys bok och tränar mina hundar. En sak i taget och bygga upp en stabil grund så det går åt rätt håll. Så hela hunden och jag går åt rätt håll, tillsammans. För en baklängesapportör är det väl ingen som vill ha?

Jag hade så mycket jag ville skriva om ikväll men tyvärr så tappade jag tråden som jag tänkte på under dagen. Trist, för hela världen är full av tappade trådar och det är förbannat synd när bra tankar och goda ideer fastnar någonstans halvvägs. Men förmodligen är det helt i sin ordning. Är trådarna viktiga dyker de förhoppningsvis upp igen och man kan knyta ihop dem då man finner trådändarna.
Medan jag söker efter trådändarna tänker på hundträning igen och röda trådar där och goda ideer och förutsatser. Och varför vi släpper dem så lätt och alldeles för fort. Tips och råd tas emot och testas ett par gånger för att sedan snabbt förpassas till papperskorgen eller ersättas av en ny god ide utan att vi utvärderat den första och reflekterat över vart det försöket egentligen tog vägen. Med det vill jag säga att saker tar sin tid och att det behöver få göra det. Ta sin tid. Man får till exempel inte ett bra vänsterslag och en hund som är duktig på att gå åt vänster genom att träna det fem gånger. Man får det genom att göra det kanske femhundra gånger och genom att läsa hunden och variera utbudet av övningar så glädjen bibehålls. Hos både hund och förare. Lite vanligt sunt tålamod och en rejäl portion envishet är vad som behövs. Och mängder av motivation. Saknas det så kanske man får nöja sig med fem träningstillfällen och en hund som går baklänges i vartannat tecken och låta livet vara så. Vilket för all del kan vara helt okej. Fast vill man nå högre resultat så måste man träna. Träna mycket och inte ge upp innan man gett det en ordentlig chans. Precis som alltid så finns det inga genvägar denna gången, heller...

Ja, just det!  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.