Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det spelar ingen roll...

NyheterPosted by kopparhult Sat, January 06, 2018 19:43:03

..hur grått, lerigt och smutsigt det än så är det alltid vackert och "rent" i skogen och naturen. Åtminstone på alla de platser där inte människor har påverkat för mycket. Vilt, orört och vackert. Oavsett väderlek.
Idag dök en av de där vackra alldeles lagom kalla vinterdagarna tacksamt nog upp igen, med SOL, och då blir det vackert och ljust i stort sett överallt. Och jag kunde skura väggarna i hundrummet och känna att det rena faktiskt kunde få vara kvar ett tag. Fylld av inspiration från sol och frusen mark tänker jag också att jag ska tvätta alla hundfällarna imorgon så det luktar rent och gott. Vi får se om det stannar vid en tanke eller om det blir verklighet. Innan jag sätter igång är det nog säkrast att jag kollar väderprognosen så det i alla fall finns en rimlig möjlighet att fällarna kan få vara rena lite mer än över dagen.
Sol idag och till det en vacker solnedgång. Här två av de gula i solnedgången. Drömskt, vackert och nästan lite magiskt.

Det är nog tur att man inte är lika väderberoende när det gäller hundträning för då skulle förmodligen inte mycket träning bli av över huvud taget med tanke på hur nyckfullt vädret är. Man kan ha många olika anledningar till att den tänkta träningen inte blir av men vädret borde verkligen inte få bli en anledning att avstå. Förutsatt att man kan träna på hemmaplan då så man inte behöver riskera livet genom att ge sig ut i trafiken i snökaos eller storm. Det gamla uttrycket "det finns inget dålig väder-bara dåliga kläder" gäller fortfarande förutom det faktum att det fortfarande verkligen finns dåliga kläder, men dem behöver man ju inte välja att ta på sig när man ska ut och träna hund. Det finns ett annat gammalt uttryck som jag faktiskt gillar ändå bättre "det som inte dödar härdar". Hårt och brutalt men tveklöst är det så. Så på med kläderna, bort ur bekvämlighetszonen och ut i skitvädret och träna. Nå!
Har man bestämt sig för jakt och jakthundsträning så tvingas man gilla vädret eftersom all jakt bedrivs utomhus. Oavsett. Så där finns inget att välja på. Och som vanligt blir resultaten på jakter och prov så mycket bättre om man är förbered på vad man kan utsättas för. Därför behövs träning i skitväder. Så det är dessvärre bara att utmana vädret och sig själv och ge sig ut.
Det är bra med en träningskompis också. Någon som är lika sugen på att träna som du själv, någon att utbyta ideer och tankar med och som pushar och uppmuntrar när det tar emot. Som man har avtalade träningsdagar med så att träningen säkert blir av och genomförs oavsett väder. En sådan som man kan byta erfarenheter och peta i detaljer med där man står med mössan djupt nerdragen över pannan för att skydda sig mot skitvädret som man faktiskt inte ens märker att det pågår. För man är fokuserad och målinriktad och tillsammans med en likasinnad. En sådan träningskamrat är guld.
  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.