Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Möte med PRO...

NyheterPosted by kopparhult Tue, January 09, 2018 19:42:16

..man kunde nästan tro att det var det vi hade istället för hundträning igår med tanke på tre av de medverkande hundarna som lystrade till namnen Ove, Ernst och Börje. Men bara med tanke på namnen, i övrigt uppförde de sig inte alls som pensionärer utan mer som ystra tonåringar. En trevlig träning blev det där vi dammade av den gamla "pinneövningen" och körde lite basic vad det gäller linjetag. Ibland förvånar jag mig själv genom att plötsligt märka att jag nästan glömt flera bra basicövningar som jag med mycket gott resultat använt mig av i träningen av tidigare hundar. "Pinneövningen" är en sådan. Den har på något sätt hamnat lite i skymundan och jag har inte använt den så flitigt på senare tid men för ett tag sedan plockade jag fram den ut minnet igen. Jag har väl mer gjort andra bra övningar och lite andra varianter av den istället men lite grand missat själva grundövningen. Nu får det bli ändring på det och den ska användas mer flitigt under vinterns träning.
Vintern förresten, vart tog den vägen? Både tidsmässigt och vädermässigt. Vi är redan en bit in i januari men jag är känslomässigt kvar någonstans i slutet av oktober vilket i och för sig blev ett skönt uppvaknande nu när jag märkte att ljuset redan är på väg tillbaka ordentligt och fåglarna är allt mer aktiva. Det känns redan som en halvtimmes ljusvinst både på morgonen och eftermiddagen fast det är väl troligen en optimistisk glädjekalkyl. Jag har missat lite här med. Missat lite av vintern. Förutom att åka skidor hade jag ju tänkt använda den till att planera och förbereda för odlingarna jag har ska dra igång i vår och gå massa fot med hundarna. Det har inte hänt så mycket med det. Funderingar och planer kring odlingsbänkar, växthus och fotgående har trasslat in sig i gamla drömmar om eget cafe och småkaksbakning, avelsplaner och tankar om utökning av tillverkningen av ulltäcken och minst hundra andra tankar som också får tid att snurra runt i mitt huvud under mörka vinterkvällar. Men nu är det hög tid att ta tag i odlingsideerna om något ska hända så nu ska jag surfa ut på Lindbloms frö och klicka hem lite spännande fröpåsar. Efter det ska jag öva på att fokusera...på en sak i taget.
Den här bilden och texten igen. Men den är värd att repetera för den är så bra att påminnas av. Både när man ger sig på hundträning och grönsaksodling. Eller något helt annat för den delen....  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.