Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Det tycks så mycket...

NyheterPosted by kopparhult Sat, January 27, 2018 18:32:54

..om allt möjligt och lite till. Och på sociala medier flödar tyckandet fritt. Mest tycks det tyckas om andra. Jag tycker det är bra att det tycks. Jag tycker mycket om mycket jag med. Men inom rimliga gränser, och många gånger tror jag att det vore förståndigare att hålla tyckandet hemma på kammaren än på internet.
"Tala är silver, tiga är guld"

Ett tips till mig själv kan annars vara att avstå sociala medier så jag slipper ta del av allt tyckandet.

Hundar tycker inte så mycket som tur är. Eller så är de helt enkelt inte så bra på att förmedla vad de tycker. Kanske beroende på våra olika språk. Fast lilla Vi försökte igår, hon talade ganska högljutt om att hon inte alls tyckte om att bli lämnad med flocken i hundgården medan husse gick ut med Lyra. Vis tyckande är väl både charmigt och irriterande. Mest irriterande. Så det tyckandet får vi sätta stopp för på lämpligt sätt.
Fina marker för fältfågel.

Vad lilla Vi tyckte om dagen idag vågar jag inte ens fundera på. Men tyckte hon något så tyckte hon tyst och inte med våldsamma skälliga protester i alla fall. Det blev inte så mycket roliga aktiviteter för henne idag dessvärre för idag var vi på spanielträningsdag och fasanjakt i jis regi på Knektagården i Varberg. I sol och några plusgrader! Bara det var ju alldeles fantastiskt.
Taktiksnack, eller något helt annat.

En riktigt fin träningsdag på jakt med många fina situationer även om jakt är jakt och fåglarna inte alltid finns där man önskar och beter sig som man vill. En verkligt nyttig dag för mina båda gula retrievrar blev det också då Ever fick ägna förmiddagen åt att var med och känna på situationen, stå som stoppare och gå med medan spanielhundarna jobbade. Ever skötte det bra, hon var behaglig och lugn att ha vid sidan och jag är nöjd med hennes allmänna uppförande i "skarpt" läge. Bäst fick istället vänta till lunchen mitt på dagen då han var med och lunchade. Vilket han förmodligen tyckte var dagens höjdpunkt. Jag kunde ana en viss förväntan hos honom vad det gällde de grillade korvarna, undrar bestämt om han inte blivit lite bortskämd på Ulkeröd där han fått lammfärs i glasskål av kökspersonalen vid lunchavbrotten. Idag tyckte han det dög med självservering och höll på att ta en korv ur handen på mig när inte serveringspersonal med glasskålar dök upp. Aja baja!
Korvgrillningshunden...

På eftermiddagen fick han gå fot med mig bakom skytten och sedan på linje mellan de arbetande spanielhundarna. Bra och värdefull träning. På slutet av jaktdagen fick jag möjlighet att skicka honom på en runner som försvunnit långt bakom linjen in i skogen helt dolt för mig och Bäst. Efter ett omskick försvann hann långt ut, blev borta en stund och kom tillbaka med den skadade tuppen! En riktigt fin jaktlig erfarenhet för honom till glädje för oss båda och jag tror nog att han med tyckte att det slog både grillkorv och lammfärs.
Genomgång av markägaren

När dagen var avslutad fick även lilla Vi vara med och mingla vilket hon tyckets gilla. Viltparaden var uppskattad och hon ställde gärna upp för fotografering. Fast inledningsvis stod raggen på skaft över hela valpryggen när hon såg alla främmande hundar och särskilt springern med röd pyjamas på. Mycket konstigt ska man vara med om.

Fast idag var det ju som sagt fokus på spanielträning och det var som vanligt roligt och intressant att se de olika hundarna jobba. Det finns alltid massa nytt att lära och ta till sig och det är intressant att studera hur olika hundarna jobbar i söken, försöka läsa dem och se när de får vittring, tänka på vinden, terrängen och så vidare. Enda sättet att få erfarenhet är ju som bekant att skaffa sig den...
Stämningsfull bild av viltparaden.
Ett glatt gäng efter en fin dag.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.