Kopparhults Nyhetsblogg

Kopparhults Nyhetsblogg

.

Här är ni välkomna att följa oss och våra hundar i vardagen.

Vi nöter...

NyheterPosted by kopparhult Sun, February 11, 2018 19:20:58

Vintern hänger kvar ännu. Det är rent, vitt och fint ute men lite opraktiskt för några av de kommande träningarna och kurserna. Därför har någon fått ställas in och någon flyttats fram. Så kan det vara på vintern. Men snön kan vara användningsbar i träning också som jag skrev sist. Användbar att ställa dummy i och köra linjer. Och det gör vi. Hundarna och jag nöter på. De senaste dagarna har vi byggt vidare med terrängbyten i början på den långa linjen. Från skog ut på fält, diagonalt genom sly ut på fält. Att inte välja väg när det är risigt och den bekväma åkern ligger längs med och så vidare. Kul och lite trixigt. Samma väg in försöker vi få till med. Blir det tokigt gör vi om och gör rätt. Och hundarna de springer, om och om igen. Och ute på fälten står de färgglada dummisarna och hjälper hundarna att hålla linjen rak när de tagit sig igenom terrängen. Det kommer att bli riktigt bra det här när vi nött färdigt tror jag.
Fast man kan nog aldrig nöta färdigt förstås...
Promenad i sol och snö. Vinterns bästa sida.

Jag nöter på andra sätt med, nöter texter och tankar och funderar på ordval, meningsuppbyggnad och budskap när jag jobbar med den nya hemsidan för täckena vi tillverkar och muggarna och glasen jag målar. En av de delarna som ingår i vårt småföretagande tillsammans med kurser, privatträningar och hundavel och en och annan fasan. Det är en rolig och inspirerande del, att få vara kreativ, måla och designa funktionella täcken och annat som är bra för hundarna. Jag har hållit på med det ett par år nu med hjälp av en god vän och nu tar vi ett kliv framåt och tar in lite mer hjälp med sömnad och annat. Till min hjälp har jag också några "ambassadörer" och så slottsherren förstås. Duktiga, framgångsrika hundförare och uppfödare som hjälper till med utprovning av täckena i vardag och på jakter. Visionen är tydlig och målen är många. Jag tror det kommer att bli jättebra. Och framförallt jätteroligt. Läs gärna mer på hemsidan när en kommer ut om några dagar.
Smakprov från den nya hemsidan.

Igår missade vi valpträff hos lilla Vis uppfödare på grund av en krånglande bil. Som tur var fotades det en del och vi fick uppdateringarna om hur syskonen skötte sig. En riktigt härlig kull verkar det vara. Och lika är de med, både till utseendet och sättet. Livlig, busiga, långbenta, apporteringsugna och samarbetsvilliga. Det bådar gott för framtiden och det ska bli hur spännande som helst att följa syskonen under året.
Vis fina bror Mila 6 månader lämnar av apporten.

Vi har hunnit med ett besök till hos Bästs valpar på Fågelfinnarens kennel med. Nu sju veckor gamla var de precis så charmiga, och jobbiga, som sju veckors valpar tenderar att vara. Det är lite kul med en hel kull med bara gula labbevalpar, de är såpass lika varandra så det skulle vara svårt att veta vem som är vem om de inte hade haft sina små färgade halsband på sig. Glädjande för vår del, och för uppfödare Peter med såklart, är att flera av valparna hamnar hos vänner till oss så vi kommer att få möjlighet att följa stora delar av kullen på rätt så nära håll och träffas på träningar och liknande. Det är verkligen en förmån och en fin möjlighet att kunna följa valparna så och kunna utvärdera aveln. Det är så spännande med avel! Och så förbaskat svårt...

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.